Skip to main content

Voor de jongerencampagne ShanksDown gingen we in gesprek met enkele jongeren uit Rotterdam. Kevin is geboren in Rotterdam Zuid en heeft daar zijn hele leven gewoond. In 2021 verhuisde hij naar Delfshaven, dichterbij studie en de stad. In dit artikel gaan we in gesprek met Kevin.

 

Ha Kevin, vertel eens over jezelf; wie ben je, wat doe je, waar kom je vandaan?

Wie ik ben, ben ik eigenlijk allemaal nog aan het uitvogelen. Sinds quarantaine/ corona ben ik begonnen met dj-en. Dat lukt best goed, ik heb het best snel geleerd. Dat doe ik nu part-time in de weekends. Bijvoorbeeld bij vaste events. ‘The couch’ daar draaien ze eigenlijk van alles; van Hiphop, Urban en Afro beats. Draaien was niet altijd mijn droom. Sinds 2019 ben ik het interessant gaan vinden.
Ik doe een opleiding informatica, maar zonder quarantaine/ corona zou ik niet zijn begonnen met dj-en. Informatica is nu niet meer 1e keus. Dat is dj-en. Zelf produceer ik nog niets, maar dat ga ik ook leren. UK grime is wel ‘mijn sound’ eigenlijk. Ik maak sowieso mijn opleiding informatica nog wel af, dat duurt nog twee jaar.

 

Waarom vind je het belangrijk dat er minder messengeweld is onder jongeren?

Het is vanzelfsprekend dat kinderen of überhaupt mensen zich bezighouden met geweld. Maar ik heb ook een broertje en zusje van 14 en 15 jaar die ook meemaken op school dat er drillers zijn. Gelukkig hebben zelf niets vervelends meegemaakt. Het is gewoon dat ze in die environment opgroeien.

 

Hoe gaan we het messengeweld oplossen, denk je?

Hoe jullie dat gaan doen, daar heb ik eerlijk gezegd geen idee bij. Je kunt vanuit huis de juiste normen en waarden meekrijgen, maar uiteindelijk weet je niet wat ze meekrijgen op school en op straat. Je hebt als ouder weinig controle over wat je kinderen buitenshuis via vrienden en muziek mee krijgen.

 

Wat is jouw pledge, ofwel wat zijn je dromen voor de toekomst?

De jongeren van nu zijn eigenlijk de eerste generatie die zo jong sociale media gebruiken. En ik denk dat het veel problemen zou oplossen als zij leren gezonder om te gaan met social media. Veel van het geweld komt uiteindelijk voort uit ‘trots’ en social media speelt daar een grote rol bij.
Ik kan niet zeggen dat het vroeger beter was, maar als mensen gezonder ermee om leren gaan, wordt het in ieder geval niet meer slechter.
Ik heb eigenlijk geen dromen over waar de society naar toe moet gaan. Meer over mijn eigen leven, ik wil gewoon een rustig leven.