Skip to main content

Jongeren verbeteren de buurt tijdens Pitch Night Pendrecht

Pitch Night is een programma van Geweldig Rotterdam om jongeren te stimuleren de buurt te verbeteren. Dat doen ze voor zichzelf, maar vooral ook voor andere buurtbewoners.

Hoe werkt de Pitch Night?

In samenwerking met Stichting Jongerenwerk op Zuid (JOZ) hebben we een Pitch Night-tool ontwikkeld. Op een tafel wordt een tafelkleed neergelegd met een twintigtal inspiratiekaarten, blanco kaarten en Geweldig Rotterdam pennen. Op de inspiratiekaarten staan verschillende buurtideeën vermeld. In groepjes van maximaal 5 jongeren worden de ideeën besproken.

Goede ideeën krijgen een plek op het tafellaken. Ideeën die okay gevonden worden en weinig effect hebben, komen linksonder te liggen. Super ideeën met veel effect belanden rechtsboven. De blanco kaarten worden gebruikt voor eigen ideeën. Na afloop worden alle de ideeën die rechtsboven geplaatst zijn besproken met JOZ medewerkers. De medewerkers nemen ze mee en bespreken de ideeën intern. Zij zoeken uit of de ideeën echt gerealiseerd kunnen worden. Binnen twee weken koppelen ze terug aan de jongeren.

Pitch Night Pendrecht

Datum: dinsdag 6 februari 2024

Dit evenement is voor een geselecteerde groep jongeren.