Skip to main content

Geweldig Rotterdam heeft het afgelopen jaar enorm veel tijd en energie gestoken in het organiseren van Pitch Nights en Meet & Greets voor Rotterdamse jongeren. En dit was niet zonder resultaat! Hieronder volgen een paar Geweldig Rotterdam hoogtepunten uit het afgelopen jaar.

Geweldig Rotterdam Pitch Nights

De allereerste Pitch Night vond plaats op dinsdag 6 februari, op bezoek bij College ’53 in Pendrecht. Een betere ‘eerste keer’ konden we ons niet wensen. Een goed georganiseerd programma vanuit College ’53, sterke ondersteunende begeleiding van de jongerenwerkers van Stichting Jongerenwerk op Zuid (JOZ), Stichting SOL en WMO Radar, en natuurlijk een grote groep enthousiaste jongeren. Jongens en meiden, van tieners tot jongvolwassenen, iedereen was enthousiast en presenteerde hun idee voor de hele groep. Uiteindelijk won het idee van de ‘Pendrecht Buurtpodcast’! In samenwerking met de jongeren is het plan opgezet, en inmiddels is de eerste aflevering ook al opgenomen. Al met al was deze eerste Pitch Night dus een groot succes!

 

Pitch Night Olympia College

De Pitch Night aanpak wordt alsmaar populairder. Het blijkt een goed instrument om jongeren kritisch na te laten denken over wat zij belangrijk vinden in hun leefomgeving, en waar zij blij van worden. Ook het Olympia College in Rotterdam IJsselmonde hoort ervan. Zij zitten midden in een grote verbouwing van hun schoolgebouw en -terrein, en zijn erg benieuwd hoe zij deze naar wensen van hun leerlingen kunnen inrichten. Zeker aangezien mobiele telefoons ook niet meer welkom zijn en de onderste twee leerjaren vanaf volgend jaar het terrein niet af mogen. In samenwerking met JOZ voeren zij een speciale Geweldig Rotterdam Pitch Night uit, speciaal ingericht op de schoolomgeving.

De scholieren waren enthousiast en er kwamen veelbelovende resultaten uit de Pitch Night. Daarnaast kwam ook wethouder Said Kasmi op bezoek bij het Olympia College. Hij ging deze dag graag het gesprek aan met de leerlingen.

 

Fotoshoot Banlieue

Een dag later, op 7 februari, vond de eerste Geweldig Rotterdam Meet & Greet plaats. Richard Lopes Mendes kwam langs in het Huis van de Wijk in Rotterdam Lombardijen. Richard is Rotterdammer in hart en nieren en medeoprichter van het populaire kledingmerk Clan de Banlieue. Clan de Banlieue begon met een winkel op de Zaagmolenstraat, maar het merk groeide snel en tegenwoordig zijn ze gevestigd op de Lijnbaan, in het hart van de stad. Clan de Banlieue is bekend onder de (Rotterdamse) jeugd, en dat maakt Richard een inspiratiebron voor de jongeren.

De Meet & Greet is een succes. Richards verhaal is indrukwekkend, hij is open en spreekt de taal van de jongeren. Nadat het ijs is gebroken vragen de jongeren ook Richard het hemd van het lijf; de interactie is eerlijk en oprecht, de sfeer is goed. Dan doet Richard iets onverwachts: hij nodigt de aanwezige jongeren uit voor een fotoshoot van zijn nieuwe kledinglijn.

Een schot in de roos! Twee weken later, op woensdag 21 februari, neemt Richard de jongeren eerst mee naar de kapper zodat ze helemaal fresh zijn. En daarna, trainingspakken aan en poseren! Check hier het resultaat: © Clan de Banlieue

 

 

Rappen met Oshadix in Amsterdam

12 juni vindt in Oud Charlois de Meet & Greet met Oshadix plaats. Zo’n 20 jongens en meiden in de leeftijd van 12 tot 20 jaar worden warm welkom geheten door medewerkers van JOZ en Oshadix. Ze mogen meteen met de influencer op de foto. Daarop volgt een verdiepende Q&A en worden jongeren door Shaquille van JOZ, die weer als host optreedt, uitgedaagd om vragen te stellen. Die komen er ook. Veel gaat over zijn broer, maar er zijn ook vragen over zijn bekering, kickbokscarrière, de onzin van criminaliteit en hoe hij de toekomst voor zich ziet.

Wanneer alle vragen beantwoord zijn, gaat Oshadix stuk voor stuk alle jongeren af. Wat doe je nu? Wat wil je gaan doen? Het zet de jongeren aan het denken. Vrijwel iedereen probeert zo goed en zo eerlijk mogelijk antwoord te geven.

Tijdens de pauze zijn er een paar jongens die de tijd gebruiken om te laten zien wat ze in huis hebben: ze gaan het podium op en dragen hun raps voor. Oshadix is onder de indruk en nodigt de getalenteerde jongeren uit in zijn studio in Amsterdam! Zo gezegd, zo gedaan, en dus is JOZ met deze jongeren op pad gegaan.

Houd onze socials en nieuwsbrief in de gaten om op de hoogte te blijven over andere Geweldig Rotterdam Pitch Night initiatieven.

Dit artikel stond in de Geweldig Rotterdam nieuwsbrief van juli 2024. Houd onze socials en nieuwsbrief in de gaten om op de hoogte te blijven over andere Geweldig Rotterdam Pitch Night initiatieven. Meld je aan voor de nieuwsbrief.