Skip to main content

Op zondag 26 mei vond er een eerste Pitch Afternoon plaats in Rotterdam Delfshaven. Op bezoek bij Stichting Activiteiten, Groei, Educatie aan de Bospolderstraat 39B werden ruim 30 jongeren verwelkomd.

De jongeren hadden een leeftijd van tussen de 10 en 14 jaar, waarvan ongeveer 10 meiden en 20 jongens. Ze waren erg enthousiast en brachten veel energie. Verdeeld in 6 groepjes gingen de jongeren samen met hun begeleiders van Stichting Jongerenwerkers Op Zuid (JOZ) buiten op het plein aan de slag. De meiden verdeeld over twee groepen, de jongens in de overige vier groepen.

Een mooie beloning

Vooraf deed JOZ een mooie mededeling: het winnende initiatief zou een startbudget van €500 krijgen om het plan uit te rollen. De jongeren waren gebrand om een mooie pitch te bedenken. Er kwamen geweldige initiatieven voorbij: Van een multicultureel buurtfeest, tot een sportdag en waterpunten voor op het plein. Maar er kon er maar een winnen, en dat was de beauty-dag, bedacht door een van de meidengroepen. Welke crème gebruik je na het douchen, hoe style je je haar en waar haal je de beste producten? Voor het uitnodigen van iemand om deze vragen, en nog veel meer van dit soort vragen, hebben de meiden €500 euro ter beschikking gesteld gekregen om de beauty-dag te organiseren.