Skip to main content

Ga met Chatmo op pad door Zuidplein! Samen met zijn vriend Kleine John trok de bekende videomaker naar het winkelcentrum in Rotterdam Zuid. Met €100 op zak stelden zij een outfit samen. Chatmo en Kleine John gingen op zoek naar de charme van Zuidplein en lieten zich inspireren door budgetvriendelijke mode.

Winkelcentrum Zuidplein is de laatste tijd niet altijd even positief in het nieuws geweest. Verwarde personen, dealers, zwartrijders en overlastgevende jongeren worden in de media regelmatig aangewezen als bron van de onrust. Zo leidde de ‘weggeefactie’ van een influencer in januari 2024 nog tot schrijnende taferelen in het winkelcentrum. Op de weggeefactie kwamen zo’n 3.000 jongeren af, waarvan enkelen vuurwerk gooiden naar voorbijgangers. Om de rust te herstellen grepen de politie en ME in, en werd het winkelcentrum tijdelijk gesloten.

Positief Zuidplein

De sfeer op Zuidplein moest veranderen, en daar is hard aan gewerkt. Een groep belanghebbenden besloot intensiever samen te werken, waar deze video van Chatmo in Winkelcentrum Zuidplein een voorbeeld van is. De video is gemaakt in samenwerking met Geweldig Rotterdam, Stichting Jongerenwerkers Op Zuid (JOZ), veiligheidsregisseurs van de gemeente Rotterdam, Politie Rotterdam en de Vereniging van Winkeliers van Winkelcentrum Zuidplein. Stuk voor stuk partijen die zich richten op veiligheid in Rotterdam, en die daarnaast positiviteit en gemeenschapsgevoel onder de Rotterdamse jeugd belangrijk vinden.

Chatmo’s video staat inmiddels online. Met meer dan 30.000 weergaven en 1.000 likes is het bereik in korte tijd al enorm. Ook het commentaar op de video is veelal positief. Bekijk de video hier.

 

Dit artikel stond in de Geweldig Rotterdam nieuwsbrief van mei 2024. Niks meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.