Skip to main content

In mei organiseerde Geweldig Rotterdam in samenwerking met Stichting Jongerenwerk op Zuid (JOZ) weer meerdere Meet & Greets en ook een Pitch Night. Meet & Greets zijn avonden speciaal voor jongeren waar ze de kans krijgen hun rolmodellen te ontmoeten. Vaak is er ook een toffe workshop aan verbonden, zodat de jongeren met waardevolle kennis naar huis gaan. Tijdens een Pitch Night gaan jongeren zelf aan de slag met ideeën om hun wijk leuker te maken.

Meet & Greet met YouTubers Ilias en Charbon

Quardin organiseerde op 19 mei een Panna Knock out. Als voorprogramma kreeg een aantal JOZ-jongeren een vipbehandeling. In een intieme setting mochten zij alle mogelijke vragen aan hun YouTube idolen Ilias en Charbon stellen. Wat de jongeren er vooral van opgestoken hebben: als je dromen hebt en je wilt ze echt realiseren; maak een planning!

Meet & Greet met ondernemers 

‘Is Banlieue echt met een budget van €30 gestart?’ vroeg Shaquille Krak, die op 12 mei in Delfshaven als host optrad. Richard Lopes Mendes, oprichter van Banlieue, bevestigde dat. In Post West sprak Richard over zijn jeugd, de uitdagingen van de straat en keuzes die hem brachten tot waar hij nu staat.

Later op de avond namen William Levy en Nikhom Westphal het over met een workshop ‘ondernemen’. De jongeren werden in groepen verdeeld en bedachten elk een idee om de markt mee op te gaan. Een jury beoordeelde de ideeën en koos ‘online verkoop haarproducten voor kalende vrouwen’ als winnaar. De redenen; er is vraag naar, het is makkelijk uitvoerbaar en er zijn geen hoge investeringskosten. En dat was voor de jongeren ook de belangrijkste les; je kunt groot dromen, maar begin eenvoudig. Met € 30 is het Banlieue ook gelukt.

Meiden in IJsselmonde willen ICY-takkies

In het Huis van de Wijk De Dijk in IJsselmonde vond op 5 mei een Pitch Night plaats voor meiden. Tijdens Pitch Nights bedenken jongeren aan de hand van de Geweldig Rotterdam Pitch Night tool ideeën om hun wijk aangenamer te maken. Niet alleen voor zichzelf, maar voor iedereen in de omgeving. Het winnende idee van de Pitch Night op 5 mei: een buurtfeest dat georganiseerd wordt in samenwerking met de oudergemeenschap in IJsselmonde. Tijdens het buurtfeest wordt door de jongeren een podcast opgenomen. Het doel? Verbinding en praten over wat er speelt in de wijk. Stichting JOZ zorgt voor de realisatie.

Dit artikel stond in de Geweldig Rotterdam nieuwsbrief van mei 2024. Niks meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.