Skip to main content

Van Meet & Greets met burgemeester Aboutaleb en rapper ICE, tot een videoreeks door YouTuber Chatmo en de Urban Games in Pendrecht: wat waren alle highlights van afgelopen jaar? Bekijk hier het jaaroverzicht 2023 van Geweldig Rotterdam.

Collegetours

In 2023 waren meer dan 300 jongeren en jongerenwerkers aanwezig tijdens onze collegetours in de Maassilo in Rotterdam. De eerste vond plaats op 1 februari, waarbij burgemeester Aboutaleb samen met zijn vriend en cabaretier Najib Amhali op het podium stond. Op 10 mei was rapper en acteur ICE in de Maassilo om in gesprek te gaan met de jongeren.

Debat Albeda

Vier studenten van het Albeda organiseerden eind mei 2023 een debat. Veertien studenten gingen tijdens dit debat in gesprek over messengeweld onder jongeren. Uitkomsten van het debat kunnen worden gebruikt in het vervolg van onze campagne.

Urban Games ‘53

Op 23 september 2023 waren jong en oud aanwezig bij de Urban Games ’53 op Plein 1953. Een dag vol sport, spel en vermaak. Met als doel jongeren en ouderen uit de buurt bij elkaar brengen. In samenwerking met JOZ, Daily Events en Banlieue Foundation.

Lesprogramma

350 studenten hebben deelgenomen aan het Geweldig Rotterdam lesprogramma. In totaal is het lesprogramma 14 keer volledig uitgevoerd.

Shanks theatervoorstelling

De Shanks theatervoorstelling is 40 keer getoond op scholen in Rotterdam. In totaal woonden ongeveer 1.000 leerlingen de voorstelling bij.

Interactieve ouders-sessie

Ouders van leerlingen ontmoeten de ouders van een slachtoffer dat later zelf dader werd. Er was ruimte voor vragen, gesprek en het delen van ervaringen. Een waardevolle samenkomst.

Chatmo videoverslag

Chatmo was aanwezig bij de Meet & Greet met rapper ICE en bij de Urban Games in Pendrecht. De toffe video waarmee hij terugblikt op deze events is meer dan 40.000 keer bekeken.

Bekijk hier het volledige jaarverslag van Geweldig Rotterdam.