Skip to main content

Op de juiste plek, op de juiste tijd; dat waren de jongeren die op 7 februari de Geweldig Rotterdam Meet & Greet bezochten. Meet & Greets worden in samenwerking met Stichting Jongerenwerk Op Zuid (JOZ) georganiseerd, en bestaan uit een Q&A en een workshop met een rolmodel. Ditmaal was de Meet & Greet met Richard Lopes Mendes, mede-oprichter en eigenaar van het Rotterdamse kledingmerk ‘Clan de Banlieue’.

Ervaringen van Richard

Richard ging in gesprek met de jongeren. Ze spraken over de verleidingen van de straat, en wat juist wel helpt om je talenten te ontwikkelen en ambities waar te kunnen maken:

Als je omgaat met rotte appels, zal je zelf ook een rotte appel worden”;

 “Omring je met de juiste personen, zo kom je het verst“;

 “Blijf gemotiveerd met datgene wat je wil. Alleen zo kan je successen behalen.”

Zomaar een greep uit de inzichten die de jongeren deze avond opdeden. Maar de avond bleek nog een verrassend vervolg te krijgen!

Van Meet & Greet naar fotoshoot

Volledig spontaan kregen zij van Richard het unieke aanbod om mee te doen aan een fotoshoot voor Banlieue. Die fotoshoot heeft inmiddels plaatsgevonden, en met resultaat. De beelden staan op clandebanlieue.com en worden gebruikt op de socials van het populairste Rotterdamse kledingmerk. Daarbij hebben #aantal jongeren een contract als model bij Clan de Banlieue aangeboden gekregen. Over jezelf met de juiste mensen omringen gesproken!

Natuurlijk gebeurt zoiets niet bij elke Meet & Greet. Maar deze jongeren – en de jongeren die niet op kwamen dagen – realiseren zich nu wel dat er zich kansen voor kunnen doen als je buiten je comfortzone treedt en bijzondere mensen ontmoet.

 

Dit interview stond in de Geweldig Rotterdam nieuwsbrief van april 2024. Niks meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.