Skip to main content

Meet & Greets voor jongeren in Rotterdam: tegen criminaliteit en voor talentontwikkeling.

Op naar ondernemerschap

Zondag 12 mei vond er weer een Meet & Greet plaats met Richard Lopes Mendes. Richard is mede-oprichter van het Rotterdamse kledingmerk Clan de Banlieue, en was terug in ‘zijn’ Rotterdam-West. In het Huis van de Wijk, Post West, was hij er om alle vragen over ondernemerschap te beantwoorden.

 

Met 16 jongeren, van 8 t/m 22 jaar oud, ging Richard aan de slag. ‘Je moet je omringen met mensen die je verder brengen’, ‘zelf uitzoeken wat voor jou werkt’ en ‘naar mate je ouder wordt merk je vanzelf wat belangrijk is voor jou’. Het was een gezellig en gemoedelijk gesprek met betrokken en slimme jongeren.

Workshop omgaan met geld

William Levy en Nikhom Westphal, verbonden aan de Clan de Banlieue Foundation, gaven de workshop omgaan met geld. Hierin haakten zij aan op het onderwerp ondernemerschap. De uitkomst van de avond: Denk groot als het om je ambities gaat. Maar, klein beginnen en langzaam groeien is altijd beter dan kiezen voor het snelle geld!

De workshop eindigde met een Shark Tank-oefening. De jongeren kregen 5 minuten de tijd om na te denken over een ondernemersidee. Vervolgens moesten zij deze in 1,5 minuut pitchen: zo hadden vele nog nooit voor een groep gestaan. Een mooie oefening om ergens kritisch over na te denken, en vervolgens met zelfvertrouwen en lef te presenteren. Een geweldige vaardigheid om onder de knie te krijgen!