Skip to main content

Jongeren verbeteren de buurt tijdens de speciale meiden Pitch Night IJsselmonde

Op 7 mei 2024 vond een eerste speciale Meiden Pitch Night plaats. In het Huis van de Wijk in IJsselmonde kwamen 11 meiden tussen de 11 en 20 jaar samen voor hun wijk. Onder begeleiding van Hermon Kafela en Warda Imahjoubi van Stichting Jongerenwerkers Op Zuid (JOZ) worden de meiden in twee groepen verdeeld.

Samen aan de slag

Gezamenlijk beoordelen de groepjes de Pitch Night inspiratiekaarten, en worden ze actief gestimuleerd om zelf met ideeën voor hun wijk te komen. Het eerste groepje bedenkt een sportief evenement, met voetbal, kickboksen en BMX rijden. Zij zijn ervan overtuigd dat dit initiatief voor saamhorigheid in de wijk zal zorgen. Het tweede groepje wilt graag een Podcast over de wijk IJsselmonde maken. Ze noemen dit ICY-takkies. Via de Podcast kunnen ze op straat meer over hun wijk vertellen.

Stichting JOZ gaat met beide ideeën aan de slag, en Hermon zorgt ervoor dat beide groepen binnen 3 weken aan de slag kunnen met het uitrollen van hun voorstel! Hiermee is de Meiden Pitch Night een groot succes, en houden we de uitvoering van beide initiatieven met veel enthousiasme in de gaten!